Bağımlılıklar

Bağımlılıklar: Tüm bağımlıklar içgüdüsel bağımlı gibi gözüken bağlılıklar dışında insansı bir zeka gelişmişliğinin bir komplikasyonudur. Tedavisi anlam ve ileri güvenlik açığını gidermeki, iç saygı ve sevgi üretimini arttırarak gerçek nesnelerle telafi edilmesini sağlayabilmektir.

Bağımlı kişilik bozukluğu: Duygusal yaş yönünden çocuk kalmadır ve bu durumun çocuksuluğu devam ettirmeyle ya da tersine, bu hisleri aşırı olgun tavırlar göstererek telafi etmeye çalışmadır. Yalnızca insan gelişmişliğinin zarif bir komplikasyonudur. Tedavisi duygusal yaşın büyümesini sağlayacak ruhsal ortamı hazırlamaktır.

Tütün bağımlılığı: Kolektif bilinçdışını, kişisel bilinçdışımız ve çağın ruhu ile ilişkisini en iyi gösteren bağımlılıktır. Sarhoşluk ve öfori veren kimyasal etkiler yapmadan tüm toplumları evrensel olarak etkiler ve bağımlı kılması çok ilginç ve anlamlıdır. Arketiplerin evrensel etkisinin gücünün hangi boyutlara vardığını çok iyi anlatır. Hatalı olarak nikotin adlı kimyasal maddeye indirgenmiş olsa da en psikolojik madde bağımlılığıdır.

Kumar bağımlılığı:Aşırı sağlamcıların risk almaya olan hayranlığını, gölge yönle barışamamış olmanın kişisel etkilerini gösteren çok ilginç bir bağımlılıktır. Tüm bağımlılıklar gibi ruhsal gelişmişliğin ve gelişme arzusunun yan etkisi olarak çıkar.

Alkol ve Madde bağımlılığı: Tedavisi, anlam yerine geçen ve dopamin salgılatan kimyasal yapay ödüller yerine, anlamla beynimizde bulunan doğal endorfinlerin üretimini doğrudan arttırmaktır.

Benzer biçimde ilişki ve aşk bağımlılığı (kara sevda), alışveriş bağımlılığı, cinsel bağımlılık, internet bağımlılığı, egzersiz bağımlılığı gibi durumlarda da esas tedavi köktendir ve iç anlam ve ileri güvenlik hislerine gerçek güçlerle ulaşabilmeyi sağlayabilmektir.